Search
  • Vrouwen Wielren Vereniging Langszij
  • Bereik ons via info@langszij.nl
Search Menu

Ruby’s Ride toertocht 2 juni 2018 & 25 jaar VWV Langszij in Nijmegen!

Ruby’s Ride toertocht 2 juni 2018 – 25 jaar VWV Langszij in Nijmegen!

Vrouwen Wielrenvereniging Langszij bestaat dit jaar 25 jaar. Een jubileumjaar vol speciale activiteiten! Zo organiseren we op 2 juni a.s. een toertocht samen met Stichting Ruby & Rose om geld in te zamelen voor onderzoek naar gynaecologische kanker. We roepen alle vrouwen met een passie voor wielrennen op om samen met ons op de fiets te stappen. Zij aan zij van Nijmegen naar de Hoge Veluwe. Met leuke klimmetjes en mooie dijken. Twee mooie afstanden, 80 en 125 kilometer. Start in Nijmegen.  Schrijf je in voor Ruby’s Ride op op 2 juni a.s. En fiets met ons mee om dit mooie doel te steunen!

Vernieuwde website Langszij!

Welkom op de vernieuwde website van VWV Langszij! De oude website, maar dan in een nieuw jasje, met wat nieuwe functionaliteiten en bovendien het laatste nieuws op een aparte pagina! Kijk eens rond en als je suggesties hebt, mail gerust naar info@langszij.nl o.v.v. “suggestie website”. Veel plezier!

Langszij over vrouwen wielrennen en de giro

Nijmegen 4 mei 2016 – In april zijn Marloes, Lieke en Renate geinterviewd door De Brug (lokale krant Nijmegen). In het artikel vertellen zij over vrouwen in de wielersport en hun blik op de Giro d’italia die in 2016 door Nijmegen koersde. De Giro is natuurlijk het ultieme moment om de top van het wielrennen van dichtbij mee te maken! Lees het hele artikel hier.

 

 

Toertocht “LangsZijwegen naar Nijmegen”, zondag 19 juni

Vrouwenwielrenvereniging Langszij uit Nijmegen organiseert zondag 19 juni as. de toertocht “LangsZijwegen naar Nijmegen”. Fiets mee en steun Cycling out of Poverty!

Voor de vierde keer organiseert Langszij (opgericht in 1993) een toertocht voor het goede doel. Voor alle duidelijkheid: de tocht is voor iedereen, zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom!

Er kan worden gefietst over twee afstanden, 80 en 125 km. Het is een autoluwe route dwars door de fraaie grensstreek van Nijmegen (Ooij en Reichswald) en het land van Cuijk.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan Cycling out of Poverty. Deze stichting zamelt geld in voor microkredietprojecten in Afrika. Ze helpt arme Afrikaanse vrouwen door ze van een fiets op afbetaling gebruik te laten maken, zodat ze dit vervoermiddel kunnen inzetten om geld te gaan verdienen. Zo kunnen ze zelfstandig uit de armoede fietsen.

Inschrijven kan op de dag zelf bij de start- en finishplek Café Frowijn, Pontanusstraat 51 te Nijmegen, tussen 8 en 10 uur ’s ochtends (€ 3,50 voor NFTU-leden en € 4,50 voor niet NFTU-leden). Parkeren kan bij de Wedren.

Voor meer informatie over Langszij: www.langszij.nl
Voor meer informatie over Cycling out of Poverty: www.cyclingoutofpoverty.com